Уважаеми родители,

        

вашето дете ще посещава нашата детска градина.
Нашата цел е то да се чувства уютно и спокойно при нас. Вие знаете, че всяко начало е трудно! В такава ситуация към любопитството и очакването се прибавят вълнение и несигурност, може би дори малко страх ( по обясними причини ). Но когато на това непознато място те посрещнат добре и приятелски, идва чувството на облекчение, че има някой, на който можеш да се довериш.
За децата този период на адаптация е по-труден, защото на тях им липсва опитът на възрастните. Те още нямат изградена представа за време и продължителност и не разбират какво означава: "след малко мама и татко ще дойдат..." !
Ние заедно с Вас можем да помогнем в това трудно начало. Доверете ни се!

Вашите деца вече са в нашата детска градина и Вие всички се присъединихте към нашето голямо семейство. Уверяваме Ви, че ще направим от децата Ви личности, отворени към новото,търсещи, експериментиращи. А Вие в часовете, които прекарвате заедно с децата си , сега и през уикендите , им вдъхвайте онази любов , сигурност и подкрепа, която може да даде само семейството на човека! Уверени сме в добрите резултати , когато работим заедно.

Още нещо което трябва да знаете!

При първата среща в детската градина ще получите най- важната информация за работното време, хранителния режим и педагогическата дейност. Използвайте тази възможност, за да ни разкажете всички особености на детето, малки подробности за навиците му, които ние ще съблюдаваме, за да се чувства то добре и спокойно. Например компанията на любимата плюшена играчка през първите дни е особено успокояваща.

Първите дни
В началото може би Вие ще сте по-разтревожени от Вашето дете. Опитайте се да прикриете притесненията си, за да може детето Ви да се чувства спокойно, в противен случай то ще забележи безпокойството Ви, което неминуемо ще му повлияе.
Постарайте се раздялата сутрин да е кратка и категорична, след като обясните, че скоро ще се върнете. Можете да бъдете сигурни, че веднага след това то с удоволствие ще позволи на учителката си да го успокои и утеши.

И накрая...

Ако детето Ви е болно или поради друга причина отсъства , уведомете ни навреме или най-късно до 9.00часа. След болест детето Ви ще бъде приемано само с бележка от лекуващия лекар.
Добре е детето да е в детската градина около 8.30 часа, тъй като тогава започва първата закуска. (Ще се радваме, ако можем да започнем деня заедно, похапвайки пълноценно.)/из мат. от интернет/

 

 

ОСЕМ ПРАВИЛА, ПОЛЕЗНИ ЗА  ВАС РОДИТЕЛИ,
ЗА ДА БЪДАТ СПОКОЙНИ И ЩАСТЛИВИ
ДЕЦАТА ВИ!

• Осигурявайте им спокойствие
• Не ги сравнявайте със себе си или с други деца
• Владейте се, не изливайте гнева си върху тях
• Радвайте им се, не ги упреквайте в неблагодарност
• Не подценявайте грижите и страховете на детето си
• Възлагайте им задачи, вярвайте им
• Изпълнявайте дадените обещания, не ги разочаровайте
• Не ги лишавайте от красота и не забравяйте, че при нас
в ЦДГ „Първи юни” растат най-умните и добри деца!

 /из материали публикувани в интернет/