Най-трудното нещо на света е да говориш за себе си, а ние сега трябва да направим точно това- в няколко изречения да Ви разкажем за себе си....... Добре нека е така.......

Всичко започва в далечната 1958г. , когато тогавашния кмет на село Оброчище - Кирил Анастасов с поглед отправен към бъдещето преодолява всички материални пречки и отваря първата детска градина в селото.Тя се намира тогава  в преустроена за тази цел румънска къща. Започва да работи с една група и една детска учителка.

С годините селото се разраства, и с това и нуждата от приемането на все повече деца в детската градина.

През 1977г.с. Оброчище получава скъп дар от КК "Албена"-отваря врати нова и модерна сграда за децата на селото.В нея са настанени тогава две яслени групи и пет групи за  деца от предучилищна възраст. По това време директор на детската градина е Генка Стоянова.Тя оборудва всички групи, модерен кухненски блок , пералня, модерен двор. Тя работи с голямо желание и плам , като дава всичко от себе си за доброто на децата, родителите и колектива през годините до 1987г. , когато се пенсионира. Тя оставя след себе си млад, ерудиран и с не  по - малко желание за работа и изяви в своето поприще директор - в лицето на г-жа Русанка Петкова Йорданова. Добронамерена, отзивчива, заредена с творчески ентусиазъм, устрем и дръзновение, вечно търсеща новости, г-жа Йорданова до момента  в продължение на двадесет и две години е директор при ЦДГ "Първи юни".Спомените ни отвеждат  към месец август 1994г., когато бе проведен конкурс, на който г-жа Йорданова бе отличена на трето място по общ сбор точки в цялата област, като това бе отразено и в пресата на в-к"Добреджанска трибуна"

 

История на предучилищното възпитание

в с.Оброчище общ. Балчик

                        вижте тук!